My Lifestyle Plan

Resultaat: Daan

×
Ga terug naar het overzicht

Daan de Jonge

Op 3 januari 2022 begon mijn avontuur met My Lifestyle Plan. Mijn doel; deelnemen aan een bodybuilding wedstrijd.

In mijn jeugd heb ik altijd op hoog niveau gejudood, waar ik op 21 jarige leeftijd mee ben gestopt. In plaats van mijn judo trainingen ben ik gaan fitnessen. Dit heb ik jarenlang ‘zelfstandig’ gedaan, ik trainde met vrienden en ben consistent blijven trainen in de jaren na mijn judo carrière. Iedereen die mij kent, zal van mij weten dat ik een fanatiekeling ben in de gym.

MyLifeStylePlan ken ik al een hele tijd. Zowel Max als Robin zijn oud-klasgenoten van mij en ik heb het altijd erg interessant gevonden wat zij doen en vindt de resultaten die zij behalen met hun cliënten super mooi om te zien. Toen zij zich met MLP in ons pand kwamen vestigen was het plan dan ook snel gemaakt, ik moest als ‘MLP atleet’ deelnemen aan een bodybuilding wedstrijd.

Op 3 januari woog ik 107,3KG. Laat ik het erop houden dat ik de december maand goed mijn best had gedaan om dit gewicht te bereiken. Ik vond mezelf totaal niet ‘te’ dik, maar wist ook wel dat er nog wat vanaf kon. Toen Max zei dat ik voor de wedstrijd ongeveer 90KG moest wegen verklaarde ik hem wel voor gek. 17KG afvallen, hoe dan?!

Tijdens mijn traject heb ik ongelofelijk veel geleerd. Ik dacht dat ik vooral op het gebied van voeding nog veel kon leren, omdat ik al zo lang train, maar niets bleek minder waar. Ook op het gebied van trainen kon ik nog extreem veel leren. Ik bleek een beginner te zijn in de gym. Dit was voor mij echt een hele bijzondere ervaring. Op het gebied van training heb ik het geluk gehad dat ik zowel begeleiding heb gehad van Max, Rishi en Robin. Bijna het complete team dus! Zoals gezegd heb ik extreem veel geleerd, maar in vergelijking met de kennis van MLP weet ik nog helemaal niets.

Op 27 maart, 13 weken later, woog ik 89,7KG. Max had dus gelijk. Op deze dag was de Juliëtte Bergman Cup in Schiedam. Hiervoor heeft Robin de leiding genomen in de coaching. Dit heeft bijzonder goed uitgepakt, want ik won de wedstrijd en werd atleet van de dag. Met deze prestatie kon ik natuurlijk niet stoppen, volgende stop: NK bodybuilding op 17 april.

Daan

De drie weken tussen de JBC en het NK heb ik dagelijks meerdere keren contact gehad met alle drie de coaches, waarbij Robin de leiding had. In deze drie weken ben ik behoorlijk diep gegaan, maar door het vertrouwen dat ik in de coaches had was het vol te houden. Op 17 april woog ik 87,5KG. Dit had ik nooit voor mogelijk gehouden. Op het NK heb ik de 3e plaats weten te bemachtigen.

Mijn volgende doel ga ik samen met mijn coaches bepalen. We zijn het over één ding wel eens. Dit is nog niet het einde, maar slechts het begin van onze reis samen!

Daan
Ga terug naar het overzicht