My Lifestyle Plan

Rear delt cable fly

×
Ga terug naar het overzicht

Rear delt cable fly

Binnen MLP besteden we altijd veel aandacht aan volledige ontwikkeling van spiergroepen. De rear delts worden vaak vergeten en daarom hierbij een isolatie oefening voor de rear delts. In een vorige post van ons hebben we de rear delt row behandelt, hierbij de rear delt fly!

Het verschil? Je ellebogen.

Row = je trekt iets van voor je lichaam naar achteren mét elleboog buiging

Fly = je trekt iets van voor je lichaam naar achteren zónder actieve elleboog buiging

Wat is beter? Er is niet echt een beter, het is meer voor de afwisseling een goed en effectief alternatief. Pak het ene blok een fly en het andere blok een row.

De spiervezels van de schouder lopen lichtelijk diagonaal. Idealiter wil je de “line of pull” zoveel mogelijk gelijk hebben aan hoe de spiervezels van de rear delts lopen en zijn aangehecht op je gewrichten. Dat betekent bij deze oefening dat je de kabel iets boven  schouderhoogte wilt instellen en je arm diagonaal (+/- 45 graden hoek) naar achter wilt bewegen. In dezelfde lijn als je spiervezels dus zijn aangehecht aan de achterkant van je schouder.

Uitvoering:

  1. Stel de kabels iets boven schouderhoogte in
  2. Pak met je rechterarm de linker kabel en met de linkerarm de rechter kabel
  3. Strek je armen recht voor je
  4. Beweeg je armen in een lichte lijn schuin achter je, waardoor je elleboog ongeveer 45 graden tov. je romp. Hou de armen nagenoeg gestrekt.
  5. Beweeg je armen in 2-3 seconden terug naar de beginpositie

Aantal reps: deze isolatie wil je normaliter wat hoger in de aantallen pakken, rond de 15

Belangrijk: spanning op de beoogde spiergroep is het doel, ga dus niet lopen harken en zo explosief mogelijk de uitvoering willen doen. Je rear delts zijn de “prime movers”, de rest van je lichaam blijft dus zo beweegloos mogelijk!

Ga terug naar het overzicht