My Lifestyle Plan

Chest supported cable Y-raise

×
Ga terug naar het overzicht

Bij oefenings-selectie speelt range of motion voor de betreffende spiergroep altijd een belangrijke rol. De oefening van vandaag target de mediale (laterale/zijkant) schouderkop en is puur gericht op het maximaal stimuleren van de ROM van deze spier. Door de support (het bankje) incline te positioneren zorg je voor externe stabiliteit, waardoor smokkelen een stuk lastiger wordt en je alles echt puur uit je zijkant schouder moet halen. Positioneer hierbij je bankje in een hoek van circa 120-140 graden zoals op de video. Een gecontroleerde uitvoering is hierbij enorm van belang + elimineer het gebruik van momentum (is al donders lastig met die chest-support, maar er zitten er een paar tussen die het toch fixen :p)

De uitvoering:
Het kan handig zijn bij deze oefening geen handvaten te gebruiken omdat de kabels elkaar dan in de weg kunnen gaan zitten tijdens het uitvoeren van de oefening. Enkelstraps gebruiken en je vuisten erdoor doen, zodat ze rond je pols zitten is een enorm goede vervanging!
1. Leg je torso op de rugsteun en bij de meeste bankjes zal je hoofd net boven het bankje uitkomen.
2. Startpositie is wanneer de armen zicht loodrecht onder de schouders bevinden mét spanning op de kabel. De gewichtplaatjes van het kabelstation moeten dus los zijn!
3. Beweeg je armen in een Y patroon (schuin voor je) totdat je de armen gestrekt voor je hebt
4. Beeld jezelf in dat je de bewegingsuitslag zo groot mogelijk wilt maken en je vuisten dus als het ware over de grond naar boven schraapt
5. Armen gestrekt voor je = einde beweging. Probeer een halve seconde hold te houden voordat je je armen terug laat zakken
6. Neem voor het zakken (excentrische beweging) zeker 2 seconde de tijd
7. Behoud spanning op de zijkant van de schouders. Door het gebruik van de kabels is dit ook het geval wanneer je armen loodrecht onder je schouders hangen.

Ga terug naar het overzicht