Gezondheid

Unilateral calf raise

By March 5, 2020 No Comments

Pak voor deze oefening een stepje en zet hem bij de legg extension machine. Je kunt deze oefening ook doen bij een smithmachine. Maak een keuze tussen beide varianten en wees constant gedurende je trainingsprogrammering.

Cue’s
Probeer tijdens de oefening in de beneden positie zo ver als mogelijk is door te laten zakken en in de bovenste positie je enkel naar voren te duwen, alsof je bij je tenen wilt komen met die enkel. Weet je hoe ballerina’s op hun tenen staan? Probeer je dit voor te stellen en dit te fixen, zo ver en zo hard zou je moeten komen = full ROM = gains jeweettoch

Veel gemaakte fout:
Op en neer bouncen in hoog tempo waardoor je gebruik maakt van het elastische vermogen van je achillespees en je dus minimaal je kuitspier aan het trainen bent.

 

Leave a Reply